Friethuys Met

WIJ ZIJN FRIETHUYS “MÈT!”

Wij bakken de allerlekkerste friet voor je, gebakken van versgesneden echte Flevolandse aardappelen de we rechtstreeks halen bij onze aardappelboer Beusichem, even verderop in Zeewolde.

We bakken onze friet twee keer in de allerbeste olie die we maar kunnen vinden. De eerste keer bakken we ze heel langzaam op een lage temperatuur. We geven ze even een paar uurtjes rust om bij te komen en Zodra jij bestelt bakken we ze nog een keer op lekkere hoge temperatuur krakend af.

Menu

ALLERGENEN

Alle producten die voorzien zijn van een icoon bevatten de volgende allergenen of zijn vegetarisch:

ONZE AARDAPPELS

De aardappels voor onze verse friet komen van Boer Thijs en z’n familie. Hun boerderij ligt op 10 minuten rijden van ons friethuys langs de A27, in het buitengebied van Zeewolde. Daar verbouwen ze vol passie en met veel liefde echte Flevolandse Agria Aardappels, dit is het allerbeste aardappelras om verse friet mee te bakken.

Omdat we rechtstreeks bij de boer kopen, weten we precies dat de kwaliteit altijd gegarandeerd is en kunnen we met trots met een echt lokaal topproduct werken.

Nadat de aardappels gewassen zijn, snijden we ze zelf tot patatjes. We houden de schil er wel aan, want daar zit nou juist de meeste smaak aan. Het frituren van onze verse friet doen wij in zuiver plantaardige olie, en dat doen we twee keer. Eerst bakken we ’s ochtends alle frieten gaar op lage temperatuur. Vervolgens bakken we ze als je een portie besteld, af op hoge temperatuur zodat we een uiteindelijk een overheerlijk krokant vers frietje krijgen.