De aardappels voor onze verse friet komen van Boer Thijs en z’n familie. Hun boerderij ligt op 10 minuten rijden van ons friethuys langs de A27, in het buitengebied van Zeewolde. Daar verbouwen ze vol passie en met veel liefde echte Flevolandse Agria Aardappels, dit is het allerbeste aardappelras om verse friet mee te bakken.
Omdat we rechtstreeks bij de boer kopen, weten we precies dat de kwaliteit altijd gegarandeerd is en kunnen we met trots met een echt lokaal topproduct werken.
Nadat de aardappels gewassen zijn, snijden we ze zelf tot patatjes. We houden de schil er wel aan, want daar zit nou juist de meeste smaak aan. Het frituren van onze verse friet doen wij in zuiver plantaardige olie, en dat doen we twee keer. Eerst bakken we ’s ochtends alle frieten gaar op lage temperatuur. Vervolgens bakken we ze als je een portie besteld, af op hoge temperatuur zodat we een uiteindelijk een overheerlijk krokant vers frietje krijgen.